MENÜ

Kis-Balaton Táncegyüttes

Ezen az oldalon hallgathatod kedvedre a népzenéket:http://folkradio.hu/

 

Hírek

 • 2015-10-08 07:28:32

  Tiszteletbeli vezetőnk:

  Egy olyan emberről szeretnénk írni és megköszönni eddigi munkáját valamint további támogatását, aki a Kis-Balaton Táncegyüttes életének meghatározó alakja volt, most is az és lesz is!

  Ez az ember Nagy Lajos volt együttesvezetőnk, Balatonszentgyörgy polgármestere. Akire "tiszteletbeli" vezetőként nézünk fel.

   

  Nagy Lajos

   

  Ez a köszönő oldal a balatonszentgyörgyi Kis-Balaton Táncegyüttes 45 éves jubileuma és a nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes barátságának 30 éves kapcsolata alkalmából íródott. Az évfordulókról 2010. június 5-én emlékeztünk meg.

  Nagy Lajos munkássága az együttes megalakulásához vezethető vissza, hisz' alapító tagként szervesen kapcsolódott a csoport munkájához; később a táncolást felváltva egy olyan szervezőmunkát vállalt magára, ami egész pályafutását végigkíséri.

  Ahhoz, hogy valakiből jó együttesvezető váljék, bizonyos képességekkel és készségekkel rendelkezni kell. Pl.: határozottság, magabiztos fellépés, kiváló szervezőkészség, empátia és még sorolhatnánk e pozitív tulajdonságokat; de nem tesszük, mert hisszük és tudjuk: akik ismerik és megismerték, kiváló embert ismerhetettek meg benne.

  Ezért tisztelgünk Nagy Lajos előtt, aki a Kis-Balaton Táncegyüttes szíve-lelke.

  Köszönjük.

  Tisztelettel: a KBTE vezetősége és tagja

Asztali nézet